Menu

Ny sæson i kikkerten

image Fra venstre: Peer F. Hansen (sportslig leder u12-senior), Mikkel Grabov (kommende U13 cheftræner), Michael Schou (kommende U14 cheftræner), Michael Rothenborg (kommende U15 cheftræner)
Af Mads Harder
04. maj 2021 kl. 15:06
Cheftrænere til det kommende U13-U15 er på plads

Forberedelserne til næste sæson har været i gang i noget tid, og aftalerne omkring de kommende cheftræner-stillinger på U13, U14 og U15 i næste sæson er på plads.

Sportslige leder for U12-senior, Peer F. Hansen, har lavet aftaler for næste år med Mikkel Grabov på U13, Michael Schou på U14 og Michael Rothenborg på U15. Om netop de tre årgange siger Peer F. Hansen: "U13-U15 er utrolige vigtige årgange, da man her tager næste skridt i sin fodbolduddannelse til 11-mandsspiller, og bygger ovenpå det, man har lært i børneårgangene".

 

Kommende U13 cheftræner

Mikkel Grabov blev cheftræner for U12 i vinterpausen, og følger således med sin årgang op næste sæson, hvor han bliver cheftræner på det kommende U13 (årgang 2009). Mikkel læser til dagligt idræt på universitetet og tager DBU’s B2 trænerkursus til sommer. Om Mikkel siger Peer F. Hansen: “Jeg ser et stort trænertalent i Mikkel, og jeg har været glad for den måde, Mikkel har grebet tingene an på, da han gik fra assistenttræner til cheftræner i vinter, og jeg ser gode perspektiver i, at Mikkel fortsætter med den samme årgang".

Om næste sæson på U13 siger Mikkel: "Jeg ser meget frem til at fortsætte samarbejdet med Peer. Han har betydet meget for min beslutning. Samtidig kender jeg jo efterhånden alle drengene på årgangen rigtig godt, og jeg glæder mig meget til at lære dem at spille 11-mands fodbold. Jeg synes mange af dem er nogle super gutter, både fodbold og personlighedsmæssigt, og jeg er meget optimistisk omkring fremtiden". 

 

Kommende U14 cheftræner

På den kommende U14 årgang (årgang 2008) sker der et lille skift fra sommeren af. Nuværende cheftræner på U15, Michael Schou, bliver cheftræner på U14 i næste sæson. Michael Schou har tidligere været træner i en årrække i B1903 og efter nogle sæsoner i AB og Lyngby, kom Michael tilbage til B1903 denne vinter. Michael ser frem til den nye sæson: B1903 er min hjerteklub, hvor jeg startede som 6-årig, og jeg er derfor glad for, at sportslig leder Peer F. Hansen, der i øvrigt har været med til at uddanne mig i DBU regi, gav mig et tilbud om at komme tilbage, som jeg ikke kunne afslå. Jeg holder meget af at træne U14/U15 segmenterne, da fodbolden stadig fylder meget hos spillerne, og de derfor er meget træningsparate. 2008 årgangen ser meget spændende ud, og jeg ser frem til at være en del af drengenes fodboldmæssige og menneskelige udvikling”.

Michael Schou er uddannet med A-licens og har derudover også uddannet i DIF som “Diplomtræner” og senere hen overbygningen “Idrættens Trænerakademi”. At Michael har sagt ja tak til U14-træner jobbet glæder Peer F. Hansen: Michael er en gammel kending af klubben, og det er godt at have en A-træner på de årgange, hvor spillerne skal tage nogle store skridt rent taktisk med 11-mandsfodbolden. Derudover får Michael også et større ansvar for den samlede fysiske træning på tværs af årgangene, hvor jeg ser frem til, at Michael også kan bidrage med sin store faglige ballast her”.

 

Kommende U15 cheftræner

På den kommende U15 årgang (årgang 2007) bliver Michael Rothenborg cheftræner. Michael følger således 2007 årgangen med op, da han har været på årgangen de sidste to år. Michael Rothenborg har DBU’s B2-licens og M2 målmandstrænerlicens, samt DIF’s Diplomtræneruddannelse. Om at fortsætte med 2007-årgangen op på U15 ser Michael Rothenborg meget frem til: “Jeg er rigtig glad for at få muligheden for fortsat at arbejde med denne gruppe spillere og bygge videre - sammen med mine medtrænere - på det arbejde, vi har lavet de sidste to sæsoner, både fodboldfagligt og socialt. Jeg synes, det er meget spændende at få lov til at arbejde på den lange bane med de samme drenge".  

Om Michael Rothenborgs videre arbejde på det kommende U15 med 2007’erne, fortæller Peer F. Hansen: "Der er gang i en rigtig god udvikling på den årgang, og det var vigtigt for mig, at det arbejde kunne fortsætte og have kontinuitet. Derfor var det for mig helt oplagt, at Michael skulle fortsætte op med årgangen på U15 med det fantastiske engagement, han lægger for dagen, og jeg er rigtig glad for, at han sagde ja".

 

B1903 ser frem til det fortsatte arbejde med de tre trænere, og B1903 vil løbende i maj fortælle om de øvrige træneraftaler til næste sæson.