Menu

B1903-træner får UEFA B-licensen

image Martin Halsted på træningsbanen med U15
Af Mads Harder
07. december 2022 kl. 10:06
U15-cheftræner, Martin Halsted, er nu UEFA B-træner
B1903 har i øjeblikket en håndfuld trænere igennem UEFA B-træneruddannelsen. En af dem er klubbens cheftræner på U15, Martin Halsted, som her i efteråret været til eksamen og færdiggjort kurset. Martin er dermed blev udstyret med licensen som UEFA B-træner.
Om forløbet under træneruddannelsen siger Martin:  
"Min oplevelse med B-licensen har både været lærerig og krævede tidsmæssigt. De vigtigste elementer jeg har taget til mig er, at man som træner ofte har en klar ide om hvordan fodbold skal spilles, men gennem forløbet er det blevet meget tydeligt for mig, at man som træner, konstant skal søge inspiration ved andre trænere, og ganske enkelt sparre med kollegaer i faget. Det giver et løbende fornyet perspektiv på spillet, som jo kan spilles på tusindvis af måder".
Kurset har også understreget vigtigheden af både de taktiske og kreative elementer: 
"Det er vigtigt, at være tydelig i de taktiske instruktionsmomenter, således at spillerne ved præcist hvad der forventes af dem både når VI eller DE har bolden. 
Sidst men ikke mindst: Spillernes kreativitet kommer ikke af sig selv. Kreativitet skal trænes ind taktisk ved at sætte konkrete spilsituationer op enten i 11v11 træning, eller i en del af helen, for at spillene selv kan opdage mulighederne i spil situationen", slutter Martin.
Tillykke til Martin med nu at kunne kalde sig selv for UEFA B-træner.
I øjeblikket har B1903 U13-træner, Malthe Rasmussen, 2. seniortræner Mustapha El-Bachri, U15-træner August Schack, samt de to U17-trænere Peter Knudsen og Erik Nielsen i gang på B-uddannelsen.