Menu

Tidligere måltyv bliver cheftræner i B1903

image Fra venstre: Keld Kristensen, Kenni K. Olsen, Anders Jochumsen, Mads Harder
25. juni 2022 kl. 11:01
Anders Jochumsen bliver ny cheftræner i B1903

B1903 får Anders Jochumsen ind som cheftræner og Kenni K. Olsen som assistenttræner til 1. senior. Helt efter aftalen ville daværende cheftræner Karsten Andersen stoppe efter denne sæson og derfor har B1903 været på udkig efter en ny træner. Anders Jochumsen har en fortid som spiller i bl.a. Lyngby, Herfølge og OB, og har efter den aktive karriere været cheftræner i 2. division i Stenløse, samt Greve og assistenttræner i Frem. Ligeledes har Anders Jochumsen været en årrække i Brøndby som ungdomstræner. Anders Jochumsen er samtidigt uddannet med en UEFA A-licens. Kenni Olsen spillede selv som aktiv i Danmarksserien og divisionerne i bl.a. Avedøre og Glostrup, og startede sin trænerkarriere ved at blive assistenttræner for Anders hos Vigerslev i Københavnsserien i den forgangne sæson.

Tidligere B1903- og FCK-træner Keld Kristensen og B1903’s administrationschef Mads Harder har i foråret udgjort det team, som har haft den sportslige ledelse for U13-senior og her har en af de større opgaver været at lave træner-kabelen på de forskellige hold fra U13 til senior til den nye sæson.

 

God mavefornemmelse

Da dialogen opstod mellem B1903 og det kommende trænerteam stod det hurtigt klart for begge parter, at der kunne være et samarbejde i vente. “Der har været en god og sober dialog med Mads og Keld, og det har vægtet meget, at vi kunne mærke en god relation”, siger Anders Jochumsen, og det går begge veje: “Vi har haft nogle åbne og ærlige snakke, om hvordan begge parter ser på tingene, og det har været befriende. Keld og jeg kiggede også på hinanden efter første samtale og følte begge, at dette kunne blive en særdeles god løsning for B1903”, fortæller Mads Harder. Kenni Olsen supplerer: “Anders og jeg havde bare en god mavefornemmelse, da vi kørte hjem efter den første snak med Keld og Mads. Vi følte, at der var styr på det i klubben”.

 

En sammentømret trup

I B1903 består senior-truppen af mange spillere, der har spillet sammen siden ungdomsårene i klubben og netop det fremhæver Anders Jochumsen som en kvalitet: “Spillerne fremstår sammentømret og de udstråler, at de vil have tingene til at ske sammen og de vil lykkes sammen, og det glæder jeg mig til at arbejde med”. I nogle af forårets kampe har det flere gange været sådan, at alle 11 på banen har spillet som ungdomsspillere i B1903, hvilket er unikt. Heriblandt har flere U19-spillere i foråret fået tidlig senior-debut. Keld Kristensen, som igennem årene har trænet mange ungdomsspillere i B1903, hæfter sig også ved netop dette: “Når man som mig har været i B1903 i mange år, så er det altid sjovt at se, når unge B1903-drenge gør det godt og kommer på 1. holdet”.

 

Historisk stærk Københavnsserien

Anders Jochumsen ser frem til en spændende sæson: “Det bliver en historisk stærk københavnsserie næste sæson, som jeg ser det”, og Anders fortsætter: “Der er nogle meget stærke 2. hold og nogle klubber med store armbevægelser i rækken, så man kommer ikke sovende til noget næste sæson. Det bliver tæt, men B1903 har dygtige fodboldspillere, og vi vil gerne være boldbesiddende og spille seværdig fodbold, og jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang i B1903 med den historik, der også er i klubben. Keld Kristensen: “Vi tror på, at Anders og Kenni kan komme ind med en god energi til truppen og selvom vi er nedrykkere, så skal vi ikke gå og hænge med hovedet af den grund, og vi glæder os til at se holdet spille i den næste sæson under Anders og Kenni”. 

 

Det skal være sjovt at gå til fodbold

Kenni Olsen påpeger, at de er et trænerteam, som er gode til mennesker. “Både Anders og jeg synes, at vi er gode til læse mennesker og har fokus på - ikke kun holdet - men også den enkelte spiller, og hvad vi kan gøre for, at få ham til at præstere så godt som muligt. Og så skal det være sjovt! Vi har begge spillet fodbold på et relativt højt niveau, Anders lidt højere end mig, så vi ved, hvad der skal til for at præstere, men det skal også være sjovt at spille fodbold, for sådan havde vi det selv, da vi spillede. Netop glæden ved fodbold fremhæver Mads Harder også: “Keld og jeg oplever, at Anders og Kenni kommer med en god indstilling til tingene og har en god blanding af at være seriøse omkring deres fodbold, mens der også er plads til godt humør. Det skal være sjovt at gå til fodbold, og man skal glæde sig til at komme til træning; det skal man på U7 og det skal man også på 1. senior”. Kenni Olsen følger op: “Jeg vil rigtig gerne være med til at lave træningspas, så spillerne går hjem bagefter og tænker, at det var sgu’ en fed træning! Og så skal der ikke herske nogen som helst tvivl om, at når der bliver fløjtet op, at så vil vi vinde!”.

 

I B1903 glæder vi os meget til samarbejdet med Anders og Kenni og der skal lyde et stor velkommen til B1903 til dem begge.

 

(Fra venstre: Keld Kristensen, Kenni K. Olsen, Anders Jochumsen, Mads Harder)