image Jubeldans efter slutfløjtet
Af Mads Harder
31. oktober 2022 kl. 13:20
1-0 sejr til 1. senior mod Sundby

I efterårets sidste kamp skulle B1903 møde rækkens nr. 1 på udebane, Sundby. På papiret en vanskelig kamp, men med sidste weekends point mod det andet tophold, FB, hvor B1903 havde fortjent alle tre point, i baghovedet, så gik B1903 ind til kampen mod Sundby med fuld tro på, at der også lå noget og ventede på dem mod Sundby.

Fritze med en genialitet

B1903 startede igen med stor koncentration, som mod FB, og til trods for en tilværelse i hver ende af tabellen, så bød B1903 Sundby fint op til dans. Sundby havde en håndfuld spillere, som var rigtige gode på bolden og i deres vendinger, men B1903’s defensiv – som har stået stærkt i de sidste kampe – sørgede for, at det aldrig blev farligt for alvor. I kampens indledning havde B1903 to muligheder, som med lidt held havde givet friløbere, men det løb desværre lidt ud i sandet. Da der var spillet 20 minutter, slog B1903 dog til. Der blev spillet op igennem højre side, og med et præcist indlæg fra Johan Møllenbach Bendixen, fandt han fremadstormende Christian Fritze som tryllebandt publikum ved at afslutte med en flugter med ydersiden. Og den røg sgu’ i kassen. 1-0 til B1903. Efter en 1. halvleg med koncentrereret forsvarsspil og gode aflastningsangreb, så var 1-0 også resultatet, da der blev fløjtet til pause.

B1903 stod lavt - helt efter planen

Anden halvleg var et noget anderledes kampbillede, hvor det var Sundby i stor dominans, og et B1903-hold, der stod meget lavt og ikke lykkedes lige så godt som i første halvleg med at true den anden vej, når vi fik fat i bolden. At B1903 lå lavt var dog helt efter planen: ”Vi har stået lavere på banen i de to sidste kampe (FB og Sundby, red.) end vi plejer. Normalt er vores filosofi anderledes, men i den situation vi er i og at vi skulle møde nr. 1, der ikke havde tabt på hjemmebane, så spillede vi bevidst anderledes. Vi sidder også i pausen og aftaler, at vi stiller os ned. Den sejr skulle bare hjem", fortæller cheftræner Anders Jochumsen.

(B1903-forsvaret stod solidt)

Til trods for at Sundby havde bolden hele tiden i anden halvleg og også fik tildelt et hav af frispark i farlige situationer efter besynderlige kendelser, så blev det stadig ikke til de helt store chancer til Sundby. Med et lille kvarter igen fik Sundby dog muligheden, hvor deres angriber fra få meters afstand havde en helt åben hovedstødschance, men B1903’s målmand, Marcus Ytting, hev en helt utrolig håndboldagtig redning op af ærmet og fik pareret forsøget over mål. Drengene ville bare have denne sejr i hus og der var totalt udsolgt til sidst, men hold op hvor blev der kæmpet for det!

Når tid bliver til en babushka-dukke

Da de 90 minutter var overstået, markerede dommeren, at der var lagt fem minutter til, og hvor de minutter blev fundet henne, var ikke godt at vide. Inde i de fem minutters tillægstid, fandt dommeren yderligere tre minutters tillægstid. Nu tænkte man, at nu kan der ikke dukke flere minutter op inde i de andre minutter, men inde i tillægstidens tillægstid blev der fundet endnu en omgang tillægstid. Det var nærmest som at se et trylleshow. Da vi bevægede os ind i det 10. minuts tillægstid, spurgte cheftræner Anders Jochumsen ud mod tilskuerne ”Hvad, det virker til, at vi skal spille indtil Sundby får et mål?”. Sundbys fans svarede ”Jochumsen, slap af, vi spiller til afgørende mål, sådan er det bare”.

Til sidst var der ikke mere inde i babushka-dukken og dommeren fløjtede af og B1903’s spillere og trænere kunne fejre sejren. Om den hektiske afslutning fortæller Anders Jochumsen: ”Hvor alt den tid kom fra, ved jeg sgu’ ikke, men hold op en god sejr. Drengene var godt brugte til sidst, og Kenni og jeg råbte lidt meget ad dem til sidst, men det var for at få presset de sidste procenter ud af dem, fordi den skulle bare holde, og jeg synes bare, at drengene havde fortjent sejren efter den præstation".

(Anders Jochumsen dirigerer spillerne i de døende minutter)

Cheftrænerens tanker om efterårssæsonen

Kampen mod Sundby markerede, at første halvdel af sæsonen er færdig, og nu venter en lang vinter før, at der bliver fløjtet op til sæsonen igen til april. En sæson med mange lige ved og næsten, og hvor B1903 p.t. ligger under nedrykningsstregen. Det til trods for, at B1903 har hentet point i fem kampe mod dem, der ligger i top 6. Til gengæld er det blevet til mange pointtab mod holdene omkring os selv i den nedre del af tabellen.

Om efterårssæsonen samler Anders Jochumsen op med flere perspektiver: ”Vi sluttede jo sæsonen rigtig godt af med uafgjort og sejr over nr. 1 og 2, men det har været en lidt mærkelig sæson med mange uafgjorte. Vi havde håbet på noget mere, ingen tvivl om det. Kenni (assistenttræner Kenni Olsen, red.) og jeg overtog et hold i sommer, der var ramt lidt på selvtilliden efter nedrykningen, og så har Københavnsserien bare været stærkere end længe set, og det har spillerne også skulle indstille sig på. Og med så mange uafgjorte, så rykker det ikke så meget, og havde et par af dem, særligt den mod Hasle hvor vi førte 2-0, endt med sejr, så havde det set anderledes ud".

Anders Jochumsen fortsætter: ”Som efterårssæsonen er skredet frem, så har vi fundet et virkelig højt bundniveau, og der hvor vi skal udvikle os yderligere som hold, er, at få længere perioder i kampene, hvor vi rammer topniveauet, heriblandt også få lidt bedre slutprodukt på i angrebene, hvor vi har slidt lidt i det med at få scoret mål. Nu får vi også en længere periode, hvor vi kan arbejde sammen med spillerne om at bygge ovenpå. I de to sidste kampe har vi spillet noget anderledes, end det vi ønsker, men det har været en konsekvens af, at vi mødte tophold og vi lå som vi gjorde. Men vi skal bygge på, at selvtilliden er kommet lidt tilbage efter nogle gode kampe, og vi skal arbejde henimod, at vi til foråret igen har et udtryk som mere boldførende i udgangspunktet".

"Som trænerteam og spillertrup, så vokser vi også mere og mere sammen, og der kommer også bedre og bedre connection mellem os. Vi havde også en udmærket afslutningsfest i lørdags", slutter Anders Jochumsen med et grin.

B1903 har allerede planlagt en række træningskampe i vinterperioden, og 1. april 2023 går det løs igen i turneringen. Her åbner vi hjemme mod Nørrebro FF