Menu

Hvad er SKILLS?

B1903 startede et nyt koncept op i januar 2015 for U10-U15, hvor alle, uanset hvilket hold man spillede på i dagligdagen, fik tilbudt muligheden for at købe sig til ekstra træning. SKILLS-træning er træning med fokus på tekniske færdigheder. I Efteråret 2015 startede B1903 et samarbejde op med FCK, som kom ud en gang om ugen og trænede SKILLS. Dette samarbejde er forsat i 2016.

B1903 har en gruppe af trænere, som er tilknyttet SKILLS. Udover almindelige træneruddannelser, så bliver denne gruppe uddannet ved træningssamlinger, hvor de bliver bevidstgjort, hvad SKILLS er og hvilke instruktionsmomenter, som man skal bruge ved de forskellige øvelser i forhold til spillerens alder og niveau. Ved de fleste øvelser betyder det ikke noget, om man er sammen med medspillere, som er lidt bedre eller lidt mindre øvede. Det har kun indflydelse, når der trænes den øvelse, der hedder ”Horst Wein”. Lige præcis denne øvelse er der brede erfaringer med, at den udvikler spillerne i forhold til de færdigheder, de træner, og her er det vigtigt, at der er den rigtige matching i niveau.  

Målet med B1903’s SKILLS-træning er at gøre de bedste endnu bedre samt også give gode muligheder til de næstbedste for også at rykke sig. Erfaringerne med SKILLS viser, at spillerne bliver relativt bedre til at udøve de individuelle færdigheder, når de spiller 8- og 11 mandsfodbold. Man kan, inden for holdets rammer, se, at de bliver bedre.

SKILLS-træning er en gang om ugen. Et eksempel på en SKILLS-træning kunne være 5-8 minutter opvarmning med hver sin bold (individuel teknisk træning) efterfulgt af fire blokke af hver 13-15 minutter. De fire blokke kunne være: Afleveringer, cuts, driblefinter og ”Horst Wein” med diverse regler i forhold til alder og niveau.

Nogle af øvelserne er formelle (dvs. uden modstand), andre øvelser er funktionelle (med modstand). Emner der vil være fokus på vil blandt andet være afleveringer, driblinger, cuts i forskellige former, vendinger med og uden pres og første berøringer. Opvarmning kan være øvelser med hver sin bold samt også øvelser med ”hurtige fødder”.

Der vil være en højere normering af trænere pr. spillere end til normal træning, hvilket giver gode muligheder for at coache individuelt og give den enkelte et stort fokus.

Til SKILLS – som øvrig fodbold generelt - er koncentrationsevnen vigtigt; evnen til at lytte og ville lære skal være til stede hos den enkelte spiller, for at man kan blive bedre. For at have fuldt fokus på træningen bedes tilskuere holde sig uden for banerne, så trænere og spillere kan holde alt fokus på hhv. at give en god SKILLS-træning og blive bedre. Erfaringer viser, at for mange forstyrrelser giver en tilsvarende ringere indlæringer. Er der trænere i klubben, som kunne tænke sig at overvære SKILLS-træningen til inspiration, så er de velkommen til at komme og kigge på.

 SKILLS med årgang 2005